BLINQ BEAUTY DRINK

“Ketahui produk terbaru yang terbukti

mampu memberikan kesan kulit

yang gebu, badan yang sihat

serta berat badan yang ideal

kepada anda

dalam masa 7 hari sahaja!

 

Satu-satunya produk 3 dalam 1 untuk kecantikan, kesihatan dan pelangsingan yang pertama di Malaysia yang berasaskan makanan sunnah seperti madu, kurma, habbatus sauda dan delima.

20130704_161233(0)-700x700 

————————————————————————————————————————–

Mengapa anda perlu cuba Blinq Beauty Drink?

 

Blinq Beauty Drink (BBD) bukan sahaja minuman untuk kesihatan malah untuk kecantikan juga serta bagus untuk mendapatkan berat badan yang ideal yang dapat membantu wanita atau lelaki di luar sana mendapatkan kulit yang gebu, sihat malah mempunyai bentuk badan yang menawan.

Tidak seperti minuman kesihatan atau kecantikan yang lain, Blinq Beauty Drink adalah satu satunya produk 3 dalam 1 untuk kecantikan, kesihatan dan pelangsingan yang berasaskan makanan sunnah seperti madu, habbatus sauda, kurma dan delima yang mampu memberikan kesan optimum untuk anda sekaligus dengan hanya menggunakan 1 produk sahaja!!

————————————————————————————————————————-

 

Tapi Sebelum Tu…

 

Anda suka tak kulit yang glow, cerah dan mulus?

atau

badan yang sihat dan bebas kanser?

atau

 berat badan yang ideal, ramping dan menawan?

 

 

a

 

“KALAU YA”

Memang BLINQ BEAUTY DRINK la yang anda cari selama ini! Produk ini terbaik untuk anda kerana produk ini adalah satu-satunya produk 3 dalam 1 yang PERTAMA di Malaysia untuk kecantikan, kesihatan dan pelangsingan sekaligus!

 

Pasti anda rasa Blinq Beauty Drink ni bagus kan? jadi apa tunggu lagi…

 

beli-sekarang

 ————————————————————————————————————————-

M

 

 Apakah yang dikatakan 3 dalam 1?

 

#1   Kecantikan : BBD mampu untuk memberikan kulit yang  anjal, tegang dan cerah sekata seluruh badan. BBD juga mampu mengurangkan garis kedutan dimuka, menghilagkan kesan-kesan jeragat disamping mengecilkan pori-pori yang terbuka. Selain itu, BBd juga mampu mampu mengecutkan  jerawan anda dalam masa 3 hari sahaja dan menghilagkan bekas-bekas atau parut jerawat dimuka. 

#2  Kesihatan : Salah satu ramuan yang digunakan di dalam BBD adalah durian belanda dimana ianya mampu menjadi ejen melawan kanser. BBD juga boleh menstabilkan hormon wanita dan memberi tenaga serta mampu meningkatkan sistem  imunisasi seseorang. BBD ini juga amat sesuai kepada pesakit diabetes kerana BBD tidak mengandungi sebarang gula dimana ia telah digantikan dengan stevia. BBD juga mampu untuk merawat pelabagi jenis penyakit kulit yang anda alami. 

#3  Pelangsingan : BBD mempunyai makanan serat yang mampu membakar lemak dan memerangkap minyak di dalam badan. BBD juga membuatkan anda berasa kenyang sentiasa, dimana ianya amat sesuai kepada anda yang ingin menurunkan berat badan. Selain itu, BBD juga mengandungi karbohidrat yang rendah dan bagus untuk and mengawal nafsu makan. 

 

————————————————————————————————————————–

images (1)

Dari ‘Amr bin ‘Auf bin Zaid al-Muzani radhiyallahu ‘anhu, Rasulullah saw bersabda:

مَنْ أَحْيَا سُنَّةً مِنْ سُنَّتِى فَعَمِلَ بِهَا النَّاسُ كَانَ لَهُ مِثْلُ أَجْرِ مَنْ عَمِلَ بِهَا لاَ يَنْقُصُ مِنْ أُجُورِهِمْ شَيْئًا

“Barangsiapa yang menghidupkan satu sunnah dari sunnah-sunnahku, kemudian diamalkan oleh manusia, maka dia akan mendapatkan (pahala) seperti pahala orang-orang yang mengamalkannya, dengan tidak mengurangi pahala mereka sedikit pun

Seperti yang kita semua tahu, terdapat pelbagai sunnah Rasullulah saw yang boleh kita amalkan, contohnya seperti makan makanan kegemaran Beliau. Antara makanan kegemaran Rasullulah adalah, barli, kurma, ara, anggur, madu, tembikai, susu, cendawan, minyak zaitun, delima, cuka dan habbatus sauda!

Jadi apa tunggu lagi, selain anda boleh mendapatkan tubuh yang sihat, wajah yang gebu dan berat badan ideal, anda juga sudah semestinya akan mendapat pahala secara tidak langsung kerana didalam Blinq Beauty Drink ni ada makanan kesukaan nabi kita tau!

Jom kita tengok apa yang menarik tentang makanan kegemaran Rasullulah saw ni…

 

391020_bijijintanhitam

 Habbatus sauda

Terdapat banyak hadis dan nas yang menyatakan tentang kebaikan habbatus sauda, antaranya sabda Rasullulah saw dalam satu hadith sahih yang diriwayatkan oleh Bukhari dan muslim, Baginda bersabda:

Maksudnya: “Daripada hadis Abi       Salamah (r.d) bahawasanya Rasulullah saw bersabda : “hendaklah kamu           mengambil Habbatus Sauda’ ini, kerana                                                                     ianya penyembuh bagi setiap penyakit,                                                                       melainkan mati.”

 

honey_balMadu

Madu merupakan makanan yang mampu menyembuhkan pelbagai penyakit. Ianya terbukti eebagaimana firman Allah SWT dalam Al-Quran surah An-Nahl ayat 69 :

“Kemudian makanlah dari tiap-tiap (macam) buah-buahan dan tempuhlah jalan Tuhanmu yang telah dimudahkan (bagimu). Dari perut lebah itu keluar minuman yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat obat menyembuhkan bagi manusia. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda kebesaran Tuhan bagi orang yang memikirkan.” [QS. An-Nahl]

buah-kurma1

Kurma

Sudah pasti anda semua sudah mengetahui tentang kebaikan kurma. Terdapat pelbagai hadis menyebutkan tentng kebaikan kurma antaranya Rasulullah SAW bersabda,

“Kurma itu menghilangkan penyakit dan tidak membawa penyakit. Ia berasal dari surga.                                                                                     Dan di dalamnya terkandung obat”

images (4)

Delima

Buah delima adalah salah satu buah syurga yang banyak kali disebut didalam Al-Quran selain anggur dan tamar (kurma). Buah delima sangat bagus untuk merawat masalah pencernaan. terdapat hadith sahih yang menyatakan tentang salah satu kebaikan buah delima. Diriwayatkan oleh Imam Ahamd, Baginda bersabda: 

“Makanlah buah delima berserta minyak dan lemaknya kerana ia dapat mengaktifkan pencernaan”

Semua makanan ni nampak berkhasiat dan boleh menyembuhkan pelbagai penyakit yang mungkin anda sedang alami sekarang, jadi apa lagi….

beli-sekarang

————————————————————————————————————————–

Kelebihan Blinq Beauty Drink 

  • 3 dalam 1 (Gebu, Sihat, Ideal)
  • Penjimatan berganda kerana menggunakan 1 minuman sahaja
  • Bentuk sachet yang mudah untuk dibawa oleh anda kemana sahaja
  • Sesuai untuk pesakit diabetic kerana penggunaan gula telah digantikan dengan stevia
  • Mengandungi Collagen Marin Laut Dalam dimana collagen tersebut mempunyai kualiti yang terbaik untuk penyerapn ke dalam tubuh badan
  • Boleh diminum oleh ibu yang berpantang atau “breast feeding”

 

Bila kita dah tahu tentang kelebihan produk Blinq Beauty Drink ni, mesti anda semua nak tahu tentang kebaikannya pula kan? Jom kita lihat kebaikan BBD ni satu persatu…

 

7167_615306511822213_171164232_n

 

Didalam Blinq Beauty Drink, terdapat 11 ramuan aktif yang digunakan seperti Glutathione, Collagen, Vitamin c, Durian Belanda (Soursop), Guarana, Habbatus Sauda, Kurma, Stevia Extract, Delima, Madu dan Garcinia!

Kebaikan Blinq Beauty Drink

  • Fakta #1  GLUTHATHIONE

mampu mencegah dari pembentukan melanin gelap sekaligus menjadi ejen pemutih. Ianya mampu meningkatkan imunisasi badan, mencegah barah dan melambatkan proses penuaan. kulit semakin cerah serta awet muda. 

  • Fakta #2  COLLAGEN

Boleh menyokong baik pulih tisu dari kecederaan otot dan tulang, membantu mengurangkan keradangan, memulihkan penyakit saraf dan mampu menghasilkan pola tidur yang baik, badan yang sihat kerana mempunyai tidur yang mencukupi. 

  • Fakta #3  VITAMIN C

Mampu mempercepatkan pemulihan luka,melecur,gusi berdarah serta pelbagai penyakit yang berkaitan dengan kulit seperti dermatitis dan kudis, boleh baik dari sebarang masalh kulit

  • Fakta #4  KURMA

Mampu mengurangkan risiko strok kerana kandungan kaliumnya yang tinggi disamping mendapatkan detakan jantung yang lebih teratur, kandungan aspirin yang tinggi didalam kurma mampu mengurangkan rasa sakit dan demam serta boleh menurunkan tekanan darah, dan boleh mendapat metabolisma yang tinggi

  • Fakta #5  STEVIA EXTRACT

Mampu mencegah kencing manis, darah tinggi dan lemah jantung, mencuci buah pinggang, mengeluarkan toksik badan, meransang sistem imunisasi, mengalakkan hormon testoren dan mampu menyingkirkan asid urik (gout), mengelakkan batu karang, memberi tenaga dan mamou memecah lemak dan membunag kolestrol dalam darah

  • Fakta #6  DELIMA

Membaik pulih fungsi hati dan limpa, mencuci buah pinggang dan salur kencing, membantu penghadaman, membuang lemak-lemak berlebihan, mangelak alahan bagi wanita mengandung, membaiki sistem pembersihandan pengaliran darah, merawat dan memulih pesakit kencing manis, menambah tenaga dan mengelak dari penyakit lemah tenaga batin

  • Fakta #7 GUARANA

Menghalang saluran darah daripada tersumbat, memerangi radikal bebas, mengaktifkan sel sistem saraf, membaiki sistem penghadaman, melindungi hati, awet muda, menguatkan keupayaan seks dan mampu membuat kulit semakin lembut dan licin

  • Fakta #8  GARCINIA

Menghalang pembentukan lemak akibat daripada pengambilan makanan yang berlebihan, meningkatkan keupayaan badan, membekalkan tenaga serta mengurangkan selera makan, membakar kalori, mengurangkan kadar kolestrol dalam gula, dan meningkatkan sistem imunisasi badan

  • Fakta #9  HABBATUS SAUDA

Meningkatkan tenaga secara optimum, sebagai anti radikal bebas dalam darah, melambatkan penuaan, membantu mengalami masalah diabetis dan pengerasan saluran darah, mengatasi masalh kencing tidak lawas, kencing tidak puas, terpaksa meneran kuat untuk kencing, kerap kencing, air kencing keluar sedikit-sedikit dan kencing malam

  • Fakta #10  DURIAN BELANDA

Buah dari pokok Graviola adalah pembunuh semulajadi sel kanser yang ajaib dengan 10 ribu kali lebih kuat daripada segala jenis kanser, kesan anti tumor/kanser yang sangat kuat, dan boleh menyembuhkan segala penyakit kanser, anti bakteria/fungus, melawan berbagai jenis parasit dan cacing, serta mengurangkan tekanan darah, kemurungan dan stress

  • Fakta #11 MADU

Dapat meningkatkan hemoglobin , mencegah dari serangan anemia, menjaga stamina dan kesihatan wanita yang sedang mengandung, memperkuat sel darah putih, mengatasi sembelit, allergi dan penyakit asma

Banyak betul kebaikan Blinq Beauty Drink ni kan? Apa kata anda cuba dan lihat lah hasil nya sendiri :)

 

beli-sekarang

————————————————————————————————————————–

Sebenarnya, Blinq Beauty Drink ni dah terkenal dan menjadi fenomena sekarang ni tau! Cuba tengok gambar-gambar ni…

MW 

 

1 (1)

Majalah Wanita pun Blinq Beauty Drink dah masuk..

994017_388234867946576_923123464_n

  

1394409_10153335386440174_1012403130_n

Akhbar Metro

1380552_671733649512832_926048714_n

Akhbar Sinar pun Blinq Beauty Drink dipaparkan jugak…

 

1391714_385699158200147_171924880_nYang penting Menteri Sukan kita Khairy Jamaluddin pun dah try Blinq Beauty Drink ni tau..

IMG-20131016-WA0013

IMG-20131016-WA0012

Event JOM KAHWIN baru- baru ini di SACC MALL!

Ada beribu testimoni yang sudah mencuba Blinq Beauty Drink termasuk duta produk Diana Amir :)

547510_384224735014256_2082670773_n 

 

972285_288612007942079_1765892675_n

  

217322_340549432715120_1017073947_n

  

111

  

998532_297630020374206_1344512476_n

  

536225_533733513371564_1006821311_n

  

1000880_10153038607435174_1007875181_n 

 

544430_633061640046700_1031671412_n

Apa yang penting, Blinq Beauty Drink ni dijamin halal kerana penggunaan makanan sunnah. Penggunaan yang berterusan boleh membuatkan anda bertambah sihat, cantik dan gebu!

In Sha Allah!

BLINQ BEAUTY DRINK

::Putih, Gebu, Ideal::

images (5)

HANYA RM150 SEKOTAK (30 SACHET)

beli-sekarang

Blinq (1)

Cara Penggunaan

 Ambil 1 sachet Blanq Beauty Drink, camburkan dengan air kosong/sejuk (sebaiknya bukan air panas) dan kacau sehingga larut. Boleh terus diminum

:: Peringatan ::

**Waktu terbaik untuk mengambil minuman ini adalah semasa perut kosong iaitu sebelum sarapan ataupun sebelum tidur

**Digalakkan pengambilan 2 sachet dimana i sachet boleh diminum disebelah pagi, dan 1 lagi disebelah petanguntuk mendapatkan kesan maksimum, tapi kalau nak jimat kos, anda tetap boleh ambil 1 sachet sahaja sehari :)

**Jika anda mengalami gastrik, Blanq Beauty Drink boleh diminum selepas makan

**Digalakkan untuk minum air kosong yang banyak untuk kesan maksimum

**Kalau boleh, jangan ambil sebarang caffeine sepanjang tempoh penggunaan Blanq Beauty Drink tau, tapi kalau nak jugak, jarakkan masa 5 jam dari tempoh pengambilan Blanq Beauty Drink :)

**Simpan didalam suhu bilik

Untuk sebarang pertanyaan atau promotion, anda boleh hubungi saya..

Camera 360

Siti Sarizah Binti Saharuddin @ ija

Email : sitisarizahsaharuddin@gmail.com

Whatapps/text : 017-6017824